Hypnose / Vægttab

Vægttab

Start på et slankere og sundere liv. Hvis overspisning er en uvane hos dig.
 
Nogle mennesker mener at overvægt kan være arveligt betinget. 
men de fleste ved godt, at sundhed handler meget om livsstil.                                                                                                                                               
Har du taget beslutningen om et slankere og sundere liv kan jeg hjælpe dig til at komme godt i gang.
 
Jeg guider dig gennem oplevelsen af en hypnotisk gastrisk band reduktion. 
Du  får hjælp til at give slip på negative tanker og følelser omkring dine spisemønstre.
Du får intruktion i selvhypnose, som du kan praktisere hjemme.   
 
Jeg er eksamineret kostvejleder med speciale i vægttab . Du vil få lidt vejledning omkring din kost som kan hjælpe dig til at opnå den vægt du ønsker.
 
Du tager på i vægt, hvis du spiser og drikker mere energi (kJ), end din krop forbruger. Foregår det gennem længere tid, ender du sandsynligvis med at blive overvægtig.

Det kaldes positiv energibalance, når du indtager mere energi (kJ), end du forbruger. Hvorimod du er i negativ energibalance, når kroppen forbruger mere energi (kJ), end den får tilført via mad og drikke. Dette er den fysiologiske forklaring på overvægt.

Der kan også være forskellige psykiske årsager til, at nogle mennesker tager på i vægt. Årsagerne til at du bliver overvægtig kan være mange, f.eks :      

  • dine vaner ved måltider, mellemmåltider og når du hyggespiser
  • dine muligheder for at være fysisk aktiv
  • psykiske udfordringer
  • dit sociale liv og netværk
  • din adgang til mad på arbejdet.
Det vigtigste er dog at du er parat og motiveret til at skabe de forandringer,der skal til for at opnå et varigt vægttab.
 
Overspisning handler ofte slet ikke om mad, men om følelser. Mange mennesker bruger mad som symbol på hygge, som belønning af sig selv eller som trøst i forbindelse med følelsen af at være ked af det. Eller man spiser af bare kedsomhed. 

Overspisning kan skyldes bevidste eller ubevidste følelser som manglende kærlighed, trøst, opmærksomhed, tryghed osv. Den udefinerlige følelse fyldes ud med mad, og følelsen dulmes. Men hurtigt efter er man tilbage ved start, bortset fra at der er lagt mere til kropsvægten. Det føles som en ond cirkel, som ofte rummer skam, skyld og lavt selvværd.

At forveksle mad med trøst og omsorg er ofte grundlagt tidligt i livet, hvor mad og slik har fungeret som trøst eller erstatning for følelsesmæssig tryghed og opmærksomhed. Som voksne kopierer vi mønsteret ved at besvare vores følelsesmæssige behov på samme måde og ender op med dårlige spisevaner, sukkerafhængighed, overspisning og overvægt som uheldige følger.

Større problematikker som anoreksi og bulimi kan også afspejle følelser / oplevelser, der ligger i det ubevidste, og kommer til udtryk gennem spisning og vægt.

Hypnose og NLP er perfekte redskaber til behandling af vægt og spiseproblemer . I behandlingen bearbejdes indlærte mønstre i underbevidstheden, og vi skifter dem ud med nye overbevisninger, indre ro og fred i sindet, mere balance i dagligdagen og sunde spisevaner.
 
 
           
Mona Lindell | Wilkensvej 36, 2000 Frederiksberg  | Tlf.: 27 89 83 50 | monalindell@outlook.dk